Zelf zongedroogde tomaatjes maken (400 gram)

Jan 30 , 2021

0 Opmerkingen

Zelf zongedroogde tomaatjes maken (400 gram)

Benodigdheden

Oven
Bakplaat
Bakpapier
Knoflookpers


Ingrediënten

Tomaten troscocktail 400 gram
5 takjes verse tijm
2 teentjes knoflook
Grof zout
Gemalen zwarte peper
Halve tl suiker

Zelf toevoegen
Olijfolie (extra vergine)


Recept
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier

Snijd de tomaten doormidden en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat.
Bestrooi de omaatjes met flink wat grof zout en versgemalen peper. Verdeel de takjes tijm eroverheen.

Halveer de knoflook (zonder te pellen) en knijp deze boven de tomaten uit. De knoflook spuit alle kanten uit, zo is de knoflook mooi verdeelt over alle tomaatjes.
Strooi wat suiker over de tomaatjes en besprenkel het geheel met olijfolie.

Schuif de bakplaat met tomaatjes in het midden van de oven. Laat het geheel tussen de 3 á 5 uur drogen. Wanneer de tomaatjes de gewenste droogte hebben bereikt kunnen de tomaatjes uit de oven gehaald worden.


BEWAAR TIP!
Te veel tomaatjes bereid? Bewaar deze dan in een schone, glazen pot. Voeg nog wat extra tijm toe en schenk er zo veel olijfolie bij totdat de tomaatjes helemaal onder staan.

 

Eet smakelijk,
Bobbie & Kelly

Klik hier om te bestellen


Laat een bericht achter

Opmerkingen worden beoordeeld voordat ze geplaatst worden