
Feb 08 , 2021
0 Opmerkingen
Verse tomatensoep (3 a 4 personen)
Ingrediënten verspakket
640 gram tomaten
1 wortel,
1 witte ui
1 teentje knoflook
1 blikje tomatenpuree (70 g),
2 groentebouillonblokjes (goed voor 1 liter)
1 takje tijm
Zelf nog toevoegen:
2 eetlepels olijfolie
750 ml water
Bereiding:
Was alle groenten en kruiden voor gebruik.
Ontvel de tomaten door deze aan de onderkant, kruislings in te snijden en even in kokend water te leggen. Schrik de tomaten vervolgens af in koud water. Hierna is het velletje van de tomaat eenvoudig te verwijderen.
Snijd te tomaat in stukjes.
Schil de wortel en snijd in kleine stukjes.
Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de uien en de wortel tot ze glazig zijn.
Voeg de knoflook, de tijmblaadjes en tomatenpuree toe en bak dit 2 minuten mee.
Doe nu de tomatenblokjes erbij, bak nog 2 minuten en voeg dan 750ml water en de bouillonblokjes toe.
Breng aan de kook en laat 10 tot 15 minuten heel zachtjes doorkoken.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met behulp van een staafmixer. Breng opnieuw aan de kook en voeg eventueel naar smaak peper en/of kruiden toe.
Eet smakelijk,
Bobbie & Myranda