Courgette lasagne - 3 á 4 porties

Feb 12 , 2021

0 Opmerkingen

Courgette lasagne - 3 á 4 porties

Benodigdheden

Oven
Knoflookpers
Ovenschaal


Ingrediënten

2 grote courgettes
2 fijn geperste, knoflookteentjes
1 ui
1 rode paprika
200 gram champignons
320 gram mager rundergehakt
2 tl gedroogde oregano
Handje vol basilicum en peterselie
zout en peper naar smaak
250 gram ricotta
1 bolletje mozzarella
35 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 blikken tomatenblokjes (800 gram)
1 eiwit van een middelgroot ei

Zelf toevoegen

1 tl olijfolie


Recept

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Snijd op een grote snijplank alle groente behalve de courgettes in kleine stukjes.
Op een schone snijplank snij je de uiteinden van elke courgette eraf en Snijd dan de courgettes in de lengte in plakken van 0,5 cm dik.

Plaats de courgette plakken op een rooster met bakpapier en besprenkel ze met zout. Bak de courgette plakken 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Terwijl de courgette plakken in de oven zitten kan je beginnen met het maken van de saus. Pak hiervoor een grote koekenpan en verwarm hierin een el olijfolie.
Voeg de fijn geperste knoflook en stukjes ui toe en bak dit totdat de uien glazig (doorzichtig) worden. Voeg dan de rest van de gesneden groente toe en bak nog eens 5 minuten.

Bak vervolgens in een aparte koekenpan het gehakt rul. Voeg het gehakt dan toe aan de pan met de groenten en roer alles goed door elkaar.
Voeg dan de tomatenblokjes toe aan de pan met groenten en gehakt en roer alles nog eens goed door elkaar. Laat de saus zonder deksel ongeveer 15-20 minuten sudderen.
Terwijl de groentesaus staat te sudderen kan je de kaassaus maken. Pak hiervoor een middelgrote kom en voeg hier de ricotta, het eiwit en de helft van de Parmezaanse kaas aan toe.
Meng dit met een garde goed door elkaar. Voeg 1/4 van het kaasmengsel, oregano, peterselie, basilicum en zout en peper naar smaak toe aan de pan met de tomatensaus en haal de pan dan van het vuur.
Pak dan een ovenschaal erbij en doe hierin een laagje tomatensaus.
Doe hierboven op een laag met courgette plakken.
Besmeer de courgette plakken met het kaas mengsel en besprenkel met wat geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas.
Herhaal dit totdat je ovenschaal is gevuld of totdat je ingrediënten op zijn.
Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en plaats in de voorverwarmde oven. Bak de lasagne 30 minuten met de aluminiumfolie eroverheen.

Haal het aluminiumfolie dan van de ovenschaal en bak nog eens 10 minuten zonder.

Eet smakelijk,

Bobbie & Kelly


Laat een bericht achter

Opmerkingen worden beoordeeld voordat ze geplaatst worden