Bloemkoolsoep

Mar 29 , 2021

0 Opmerkingen

Bloemkoolsoep

Gezonde en snelle bloemkoolsoep.

Bereidingstijd: circa 20 minuten
Aantal personen: circa 3 tot 4
Benodigdheden: Soeppan en een staafmixer/blender.
Optioneel: waterkoker

Ingrediënten:
1 flinke bloemkool
1 ui
2 teentjes knoflook
2 bouillonblokjes, kan zowel groente als rundvlees zijn.
1 middelgrote aardappel
100 ml kokosmelk
peper en zout naar smaak
Boter

Bereidingswijze:

Vul de waterkoker en zet deze aan
Snipper de ui en pers de teentjes knoflook.
Schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
Snij de roosjes van de bloemkool.

Fruit de ui en de knoflook in een beetje boter in de pan tot de ui glazig is.
Voeg de bloemkool, de aardappel en de bouillon blokjes toe en laat aan de kook komen. Kook in maximaal 10 minuten de aardappel en de bloemkool gaar. Wanneer bloemkool langer dan 10 minuten kookt wordt hij erg muf.

Haal de pan van het vuur en giet de het mengsel voor een deel af. Let op, bewaar het kookvocht dat je afgiet even, mocht je soep te dik zijn kan je hem met het kookvocht wat verdunnen.
Pureer nu met de staafmixer tot een glad geheel. Zet de pan nog even op matig vuurt terug zodat het zetmeel van de aardappel de soep kan laten binden. Voeg nu kookvocht, kokosmelk en peper en zout naar smaak toe.

Variatie tips!
Serveer met gerookte zalm snippers of reepjes parmaham.
Gebruik in plaats van kokosmelk eens roomkaas.
Vervang de bloemkool eens voor broccoli of courgette.

 

Eet smakelijk namens,

Bobbie & Ellen


Laat een bericht achter

Opmerkingen worden beoordeeld voordat ze geplaatst worden