
Jan 30 , 2021
0 Opmerkingen
Bloemkool nasi (2 a 3 personen) 15 min
Ingrediënten
1 Grote ui
1 Prei
1 Paprika
400 gram verse bloemkoolrijst
60 Gram sperziebonen
100 Gram taugé
2 eieren
1 Spaanse peper
1 Lente uitje
2 tl kurkuma
2 tl gember
2 tl koriander
2 tl komijnzaad
Niet inbegrepen in het pakket.
2 el olijfolie
Bereiding
Snij de ui, prei, sperziebonen en paprika in kleine stukjes.
Verwarm de olie in een grote koekenpan of hapjespan en fruit daarin de ui.
Voeg de paprika, prei en sperziebonen toe aan de gefruite ui en voeg de kruiden toe. Bak deze 2 min mee.
Doe de bloemkoolrijst bij het groentemengsel en roer deze door elkaar en laat het nog 5 minuten op een klein pitje staan zodat de rijst warm is
Bak 2 losse spiegeleieren in een aparte koekenpan met peper en zout. En snij de lente ui en de Spaanse peper in schijfjes
Schep de nasi op een bord serveer hier bovenop de taugé met lente ui en een paar plakjes Spaanse peper, leg hier boven op het spiegel eitje.
Eet smakelijk,
Bobbie & Kelly